Guide til turistvisa for Hviterussland

Hvis du er interessert i å besøke Hviterussland, men forvirret over visumsprosedyrene, fortvil ikke. Denne nettsiden tilbyr en enkel oversikt over hvordan du går frem for å oppnå et turistvisum. Her inkluderer vi den mest relevante og nyttige informasjonen. Med oss garanterer vi at du ikke vil gå deg vill.
Velkommen til Hviterussland.
Visafri reisekampanje "Go Europe, Go Belarus"

VISA TYPER

Transitt visa

B

  • Gyldig inntil ett år med et 48-timers opphold per transitt
  • Tillater en én, to eller flere transitter gjennom Hviterussland
  • Krever bekreftelse av mottakerlandenes visum (om nødvendig)
  1. Ytterligere dokumentasjon (tog, buss, eller flybilletter, eller bekreftelse på overnattingssted) kan bli påkrevd

Kortidsvisa

C

  • Gyldig inntil 90 dager
  • Tillater et opphold på inntil 90 dager i Hviterussland
  • Tillater en én, to, eller flere innreiser
  • Beste alternativet for turister og private besøkende
    1. Visa for turister tillater inntil 30 dager opphold i Hviterussland, og tillater bare én, eller to innreiser
  • Utstedt for forretninger, studier, religiøse, eller humanitære formål ; deltakelse i sport, eller kulturelle arrangementer; besøke gravplasser; journalistikk, eller arbeid

Langtidsvisa

D

  • Gyldig for inntil 1 år
  • Tillater et opphold i Hviterussland på inntil 90 dager per år
  • Tillater flere innreiser
  • Utstedt for forretninger, studier, religiøse, eller humanitære formål ; deltakelse i sport, eller kulturelle arrangementer; besøke gravplasser; journalistikk, eller arbeid

DOKUMENTER

Søknadsskjema

  • Fullfør søknadsskjema
    1. Fyll ut i Engelsk/Russisk/Hviterussisk, eller i et annet offisielt språk brukt av ambassaden i vertsnasjonen
  • Signer
    1. Søknadsskjemaet for mindreårige må bli signert av verge

Pass

  • Eller gyldige reisedokumenter
  • Dokumentet må ha:
    1. Minst to blanke sider
    2. Et bilde av eieren
    3. Være gyldig i minst 90 dager etter eiers avreisedato

Bilde

  • Et bilde:
    1. Størrelse : 35x45 millimeter
    2. Hele ansiktet ( må oppta 70-80 prosent av bildet vertikalt)
    3. Mot en lys bakgrunn
    4. Høy oppløsning
    5. Ikke eldre enn 6 måneder

Helseforsikring

  • Helseforskningskontrakt i tråd med RUE "Belgosstrakh" eller "Beleximgarant"
  • Eller helseforskning i tråd med et enhver utenlandsk forsikringsselskap. Forsikringen må:
    1. Inneholde navnet på det utenlandske forskningsselskapet; dets beliggenhet og telefonnummer; den reisendes etternavn, fornavn, og mellomnavn.
    2. Være gyldig i Hviterussland
    3. Være gyldig i oppholdsperioden
    4. Tilby en erstatningsgrense på minimum €10,000

TILLEGGSDOKUMENTER

Turistvisum tilbyr en enkel innreise, og et opphold på 30 dager.
Visum for private tilbyr én, to, eller flere innreiser for opptil 90 dager.

For turistreiser

  • Opprinnelige erklæring fra et Hviterussisk turistselskap, et turistselskap fra landsbygden, et behandlingssenter, eller et rehabiliteringssenter.
  • Ved tidligere avtale med konsulatet, kan visa bli utsendt på grunnlag av:
  1. Fakset, eller skannet kopi av den opprinnelige erklæringen
  2. Fakset, eller skannet bekreftelse på overnattingsted, som tillater et opphold på inntil 10 dager

For private reiser

  • Dokumenter som bekrefter hensikten med besøket, for eksempel familie, medisinske eller rettslige saker
  • En opprinnelig søknad av en Hviterussisk statsborger innsendt gjennom den lokale statsborgerskaps- og migrasjonsavdelingen (the local Citizenship and Migration Department)
    1. Søknaden er normalt behandlet innen 10 dager, men kan også ta opptil én måned
  • Ved tidligere avtale av konsul, kan borgere av migrasjonssikre stater bli utstedt visum for inntil 30 dager uten vedlagte dokumenter
  • Ved tidligere avtale av konsul, kan visum utstedes på grunnlag av en søknad fra en hviterussisk statsborger, hvis signatur er sertifisert av en hviterussisk konsulatmedarbeider, eller en notarius publicus i Hviterussland
    1. Søknaden til en Hviterussisk statsborger, er gyldig i 90 dager etter notarius publicus sertifisering

SØKE

Undersøk alltid med ambassaden for spesifikk informasjon før du søker

FLYPLASS

Utenlandske statsborgere som ankommer National Airport "Minsk", bortsett fra med fly fra Russland, kan få visum på flyplassen.