Vodič Po Turistični Vizi Za Belorusijo

Če si želite obiskati Belorusijo pa vam je odveč vsa birokracija povezana z vizo - naj vas ne skrbi! Ta stran vas enostavno, po korakih vodi, kako pridobiti turistično vizo za Belorusijo. Združili smo najbolj relevantne in uporabne informacije. Zagotavljamo vam, da z našo pomočjo ne boste izgubljeni v prostoru in času.
Dobrodošli v Belorusiji!
Popotniška kampanija brezplačno do vize "Go Europe! Go Belarus!"

VRSTE VIZE

TRANZITNA VIZA

B

  • velja za obdobje do enega leta z 48-urno možnostjo za prevoz čez državo
  • omogoča enkatni, dvakratni ali večkratni prevoz čez ozemlje Belorusije
  • zahteva potrditev vizuma ciljne države (če je to potrebno)
  1. lahko se zahteva dopolnilna dokumentacija (karta za vlak, avtobus ali letalska vozovnica ali potrdilo o rezervacij bivanja)

KRATKOROČNA VISA

C

  • za obdobje do 90 dni
  • omogoča bivanje v Belorusiji do 90 dni
  • omogoča enkratni, dvakratni ali večkratni vstop v državo
  • najbolj primerna za turistične in osebne obiske
    1. vizum za turistične namene, omogoča do 30-dnevno bivanje v Belorusiji in dovoljuje le enkratni oziroma dvakratni vstop v državo
  • prav tako se izdaja za poslovne, študijske, verske ali humanitarne namene; udeležbe v športnih ali kulturnih prireditev; obiski grobišč; novinarski dogodki in možnosti zaposlovanja

DOLGOROČNA VISA

D

  • velja za obdobje do enega leta
  • dovoljuje bivanje v Belorusiji do 90 dni na leto
  • dovoljuje večkratni vstop v državo
  • izda se za poslovne, zasebne, verske ali humanitarne namene

DOKUMENTIACIJA

PRIJAVNICA

  • izpolnite prijavnico
    1. izpolnite jo v angleščini/ruščini/beloruščini ali v uradnem jeziku veleposlaništva gostujoče države
  • podpis
    1. prijavni obrazec za mladoletnike podpiše njegov oziroma njen zakoniti zastopnik

POTNI LIST

  • ali drugi veljavni potovalni dokument
  • dokument mora:
    1. imeti vsaj dve prosti strani
    2. vsebovati fotografijo lastnika
    3. veljavnost mora biti vsaj še 90 dni po datumu odhoda

FOTOGRAFIJA

  • ena fotografija:
    1. velikosti 35x45 mm
    2. na fotografiji je celoten obraz (ki zavzema 70-80 odstotkov prostora vertikalno)
    3. priporoča se svetlo ozadje
    4. visoka resolucija
    5. ni starejša več kot 6 mesecev

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE

  • zdravstveno zavarovalna polica sklenjena z RUE "Belgosstrakh" ali "Beleximgarant"
  • oziroma zdravstveno zavarovanje sklenjeno s tujo zavarovalno organizacijo. Zavarovanje mora:
    1. vsebovati ime tuje zavarovalne organizacije; sedež, telefonska številka; ime, priimek, srednje ime
    2. velja za ozemlje Republike Belorusije
    3. velja za obdobje bivanja na tem območju
    4. zagotavlja vsaj €10,000 odškodnine

DOKAZILA

Turistična viza dovoljuje enkratni vstop v državo in omogoča do 30 dnevno bivanje.
Viza za osebne obiske dovoljuje enkratni, dvakratni ali večkratni vstop v družavo in omogoča do 90 dnevno bivanje.

ZA TURISTIČNI OBISK

  • originalna peticija beloruske turistične organizacje, lokalnega turističnega podjetja, zdravstvene organizacije ali zdraviliškega centra
  • s predhodnim soglasjem konzula, se lahko vizo izda na podlagi:
  1. po faxu poslane oz. skenirane kopije originalne peticije
  2. po faxu poslanega oz. skeniranega potrdila o rezervaciji nastanitve, ki omogoča do 10 dnevno bivanje

ZA OSEBNI OBISK

  • document, ki potrjuje, da gre za družinski, zdravstveni oziroma sodni obisk
  • originalna vloga beloruskega državljana, predložena preko lokalnega oddelka za Državljanstvo in migracije
    1. vloge so običajno obravnavane v roku 10 dni, vendar lahko traja tudi do 1 meseca
  • s predhodnim dogovorom veleposlaništva, lahko državljani migracijsko varnih držav izdajo vizum za do 30 dni brez dokazil
  • s predhodnim soglasjem veleposlaništva, je lahko viza izdana na podlagi vloge beloruskega državljana, katerega podpis je overjen na beloruskem veleposlaništvu ali pri notarju
    1. vloga beloruskega državljana je veljavna samo 90 dni po notarjevi overjenosti

VELJAVNOST

Preden dajete vlogo, vedno preverite na vašem veleposlaništvu specifične informacije.

LETALIŠČE

Tuji državljani, ki prispejo na mednarodno letališče "Minsk", razen letov iz Ruske Federacije, lahko pridobijo vizum na letališču.